2014-11-20

Barbi zabpelyhes túrótortája


Barbit a szénhidrát és kalória szegény, sportos életmódjához igazodva egy müzli hajóban utazó zabpelyhes túrótortával köszöntettük szülinapján.



Megújult honlapunkon lényegre törően megtalálod ezeket a blogspot-os recepteket, tudás anyagokat, elkészítési módokat. Ha szívesebben olvasod a személyes körítés nélküli cikkeket, kattints a Sütikert szakértői blogjára. Ezt a Zabpelyhes túró torta receptet is megtalálod!

Hétköznapi szaladásban, ha elhagyjuk a külsőségeket és a díszítést egy óra alatt egészséges müzliágyon tálalt túrós édességet készíthetünk gyümölccsel turbózva.

a müzli hajó hozzávalói egy kb. 20cm-es tortaformához: 
160 g apró szemű zabpehely 
70 g zabliszt (teljes kiőrlésű és fehér liszt keveréke is tökéletes, kipróbáltam így is)
csipet só
kevés fahéj
60 g eritit
130 g vaj

A zablisztet összekeverjük a zabpehellyel, eritrittel, fahéjjal, csipet sóval, majd a vajat is beledolgozzuk.
A formát sütőpapírral béleljük, majd egy egyenletesen beletömörítjük az alapot. 
1 órát pihentetjük így, majd ezt követően 20 percig elősütjük 175 fokra előmelegített sütőben.



Közben előkészítjük a túró tölteléket.

a túrókrém hozzávalók:
1/2 kg túró
2 kis doboz natúr joghurt
5 evőkanál apró szemű zabpehely
7 evőkanál eritritol 
3 tojás
1 evőkanál kókuszzsír 
egy citrom reszelt héja és leve

A tojások sárgáját az eritrittel és a kókuszzsírral felverjük, hozzáadjuk a túrót, a joghurtokat, a zabpelyhet, a citromlevet és héjat. Robotgéppel alaposan kikeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket.

Az elősütött alapra öntjük a túrókrémet. Ízlés szerint gyümölccsel is megszórhatjuk, én az idénynek megfelelően körtét használtam most, de barack, áfonya is jó választás.


Visszadugjuk a sütőbe ugyanarra a hőmérsékletre és készre sütjük 20 perc alatt. 

Fontos, hogy a sütőben hagyjuk kihűlni a formában, különben hajlamos „összeesni”, ez igaz a sajttortákra is! Hidegen kitűnően szeletelhető. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése