Barbit a szénhidrát és kalória szegény, sportos életmódjához
igazodva egy müzli hajóban utazó zabpelyhes túrótortával köszöntettük
szülinapján.
Megújult honlapunkon lényegre törően megtalálod ezeket a blogspot-os recepteket, tudás anyagokat, elkészítési módokat. Ha szívesebben olvasod a személyes körítés nélküli cikkeket, kattints a Sütikert szakértői blogjára. Ezt a Zabpelyhes túró torta receptet is megtalálod!
Hétköznapi szaladásban, ha elhagyjuk a külsőségeket és a díszítést
egy óra alatt egészséges müzliágyon tálalt túrós édességet készíthetünk
gyümölccsel turbózva.
a müzli hajó hozzávalói
egy kb. 20cm-es tortaformához:
160 g apró szemű zabpehely
70 g zabliszt (teljes kiőrlésű és fehér liszt keveréke is
tökéletes, kipróbáltam így is)
csipet só
kevés fahéj
60 g eritit
130 g vaj
A zablisztet összekeverjük a zabpehellyel, eritrittel, fahéjjal,
csipet sóval, majd a vajat is beledolgozzuk.
A formát sütőpapírral béleljük, majd egy egyenletesen
beletömörítjük az alapot.
1 órát pihentetjük így, majd ezt követően 20 percig elősütjük
175 fokra előmelegített sütőben.
Közben előkészítjük a túró tölteléket.
a túrókrém hozzávalók:
1/2 kg túró
2 kis doboz natúr joghurt
5 evőkanál apró szemű zabpehely
7 evőkanál eritritol
3 tojás
1 evőkanál kókuszzsír
egy citrom reszelt héja és leve
A tojások sárgáját az eritrittel és a kókuszzsírral felverjük, hozzáadjuk a túrót, a joghurtokat, a zabpelyhet, a citromlevet és héjat. Robotgéppel alaposan kikeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket.
Az elősütött alapra öntjük a túrókrémet. Ízlés szerint gyümölccsel
is megszórhatjuk, én az idénynek megfelelően körtét használtam most, de barack,
áfonya is jó választás.
Visszadugjuk a sütőbe ugyanarra a hőmérsékletre és készre sütjük 20
perc alatt.
Fontos, hogy a sütőben hagyjuk kihűlni a formában, különben
hajlamos „összeesni”, ez igaz a sajttortákra is! Hidegen kitűnően szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése